fbpx

Před začátkem letních měsíců je zapotřebí provést kontrolu znečištění a test chodu klimatizace.

Všichni z nás, kteří využívají klimatizaci k letnímu provozu chlazení ať už u sebe doma nebo v práci, v kanceláři nebo v letním sídle, měli by myslet na předsezónní čištění a kontrolu, aby bylo zařízení připraveno pro nápor letních dnů. Už vizuální kontrola dokáže napovědět, jak moc je zařízení znečištěné a tak zvážit, zda už nastal ten správný čas na pomoc odborníka v oblasti klimatizační a chladící techniky.

Každá vnitřní jednotka je vybavena filtrem, který bývá pod pohledovým krytem (u nástěnných jednotek zpravidla čelní panel na odklopení, v některých případech ze zhora jednotky. Kazetové, parapetní, kanálové, ale i mobilní klimatizace má filtr). Při používání klimatizace se na těchto filtrech usazuje prach a jiné mikročástice z procházejícího vzduchu. Klimatizace nečištěná pravidelně tak v sobě může mít i různé bakterie, které se usadí až na chladícím dílu a v krajních případech až na vrtuli ventilátoru, která vzduch vhání do místnosti. Stává se dokonce při dlouhodobém znečištění, že se z těchto nečistot udělá plíseň. Pro čištění chladícího dílu dokáží kvalifikovaní technici použít parní vyvíječ, odmašťovač nebo detergent určený k čištění chladících dílů, ale také klimatizaci zdemontovat a kompletní čištění provést v dílně tlakovou vodou.

Také venkovní díl klimatizace potřebuje svou kontrolu. Žebrování bývá díky prachu a jiným nečistotám zanesené, což způsobuje abnormality v chladivovém okruhu. Pro správnou funkci je zapotřebí mít tento díl naprosto čistý. V prvních rocích používání stačí i pouhé ometení této jednotky smetáčkem, ale po pár letech provozu se musí vyčistit více než řádně, nejlépe tlakovou vodou. Chladivo a jeho stav Vám dokáže změřit odborná firma stejně jako zkontrolovat těsnost spojů, kontrolu veškerých elektrických kontaktů i mechanických dílů, vyzkoušet odvod kondenzátu a funkce, které klimatizace má.

Naší certifikovaní a profesionální pracovníci Vám provedou kompletní servis i nečekané opravy, upozorní na případné problémy či poruchy a nabídnou nejlepší řešení pro správnou funkci Vaší klimatizace. Náš špičkový tým společnosti KLIMALAND Vám pomůže v jakékoliv situaci, ať se jedná o chlazení či topení Vašich prostor klimatizací, tepelným čerpadlem, rekuperací, nebo vzduchotechnikou.

Naše další realizace

2020-03-18T14:43:00+01:00
Přejít nahoru